Őszi menyasszonyok kedvenc virágai

Szöveg: Riesz Hermina

Amikor egy nőnek megkérik a kezét, általában nem az esküvői csokor körüli részletek és megoldások járnak a fejében.

Hiszen sokkal fontosabb a ruha, a helyszín, a meghívottak és a meghívók. Sőt, sokan még a fotóssal is egy évvel a nagy nap előtt leszerződnek.

Egyáltalán, van olyan, hogy őszi esküvői csokor?

Erről faggattuk Bodnár Eszter virágkötőt Budapesten, a Király u. 20 szám alatti Virágom Virágom tulajdonosát, aki a beszélgetés közben rittyentett nekünk egy menyasszonyi csokrot is!

-          Én biztos a kedvenc virágommal mennék férjhez és ahhoz választanám a ruhámat! De általában ez fordítva szokott történni…

És most lássuk Eszter évszaktól független jó tanácsait:

-          Manapság nagyon praktikus és divatos az online virágkötészet, de én mindenképpen a személyes megrendelést javasolnám. Fontos, hogy a menyasszony a virágkötővel is jól szót értsen, és olyan üzletben rendelje meg a csokrát, ahol jól is érzi magát. Még, ha kevesebb időt is tölt el ott, mint a ruhapróbán. És nem utolsó sorban az is fontos, hogy a virágkötőnek is legyen sítlusa…

-          A virág téma akkor kerek, ha a csokor jól illeszkedik a menyasszony alkatához, a ruhához, a koszorúslányok virágához és a dekorációhoz.

-          Legyen kényelmes, jól eldolgozott és törekedjünk a természetes anyagok használatára.

-          Készüljön a csokor a nagy nap reggelén, hogy minél tartósabb legyen.

Őszi csokortipp:

Egyik kedvencem a szegedi magyar rózsa, amely nyártól, késő őszig nyílik, de gyönyörű csokrok készülnek hortenziából is.