Várunk a Brody House-ban az udvari rész jobb sarkában. Amennyiben regisztrálsz nálunk, március 8-án, Nőnapon kisorsolunk egy ingyenes jegyesfotózást, melynek helyszíne Budapest és környéke.

Várunk a Brody House-ban az udvari rész jobb sarkában. Amennyiben regisztrálsz nálunk, március 8-án, Nőnapon kisorsolunk egy ingyenes jegyesfotózást, melynek helyszíne Budapest és környéke.

Nézd meg az alábbi kis videónkat!

 

GONDOLATOK AZ ESKÜVŐRŐL

Az esküvő, olyan kiemelkedő személyes és társasági esemény, ahol az emberi értékek és a családi tradíciók reflektorfénybe kerülnek. Ez egy egyszeri pillanat, aminek komoly súlya és kihatása van sok ember életére. Tehát nem egy emlékezetes nap csupán, hanem egy megismételhetetlen alkalom, mely induló lépése egy pár kezdődő életútjának, azok előtt, akik fontosak számukra.
Ezek a gondolataim az esküvőről, melyekre a munkámat alapozom. Azért tartottam fontosnak ezt leírni, mert a fotográfiai munka első lépése nem az fényképezőgép gombjának megnyomásakor kezdődik, hanem a fotográfus fejében. Majd a gondolat megformálódik a képben, amiben tudás, tapasztalat, kezdeményezőkészség, fantázia és technika egyszerre jelenik meg.
Az emberi kapcsolatteremtés első rendű fontossággal bír ezen a területen. A fotográfusnak egyszerre kell az esküvőn szinte láthatatlannak és érzékelhetetlennek lenni a résztvevők számára. Ugyanakkor, ha kell, az események irányítójának és egyben az ifjú pár támogatójává kell válnia.

_SZA0467_1500x1013.jpg

Elöljáróban álljon itt annyi, hogy egy megbízás nem egyszerűen munka, nekem, a fotósnak. Minden munkámat úgy építem fel, hogy projekt szintjén álljon. Miért? Mert, hosszú kapcsolat elején állunk. Folyamatról van szó, melynek a kulcsa a bizalom. Erre alapozva fényképezhetem le egy pár életének egyik legkivételesebb napját. Természetesen az esemény csúcspontja a boldogító igen pillanata, viszont mivel a pár is hosszasan és aprólékosan készül a nagy napra, nem érdemes elszalasztani egyetlen momentumokat sem, mert azok később nem csak emlékeinkben, de a képekben is tovább élnek. Ezért szeretném minél jobban megismertetni a munkám elemeit, melyek az esküvői album képkockáin keresztül hűen és szerethetően bemutatnak Titeket.

Az első lépések

Az esküvő előtti időszakban személyes találkozón beszéljük át az esküvő pontos menetét. (Nem képez költségelemet a megrendelésben.) Az esküvői forgatókönyv elkészítésében is segítség lehet ez a beszélgetés. Közös találkozónkon kiderül, hogy mik az esküvői esemény vázlatos tervei. Ehhez kapcsolódóan szívesen elmondom, hogy miben látok lehetőségeket, hogy még jobb és kreatívabb képek szülessenek. Fontos, hogy mindent részletet átbeszéljünk, mert jó képek a nagy napról csak akkor születhetnek, ha a készülődés minden kis mozzanata és attrakciója ismert előttem. Ezek után el tudom mondani, hogy az elképzelésetek megvalósításához mennyi időre van szükség hozzávetőlegesen. De lássuk ennek elemeit sorban!

DSC_2489.JPG

 

JEGYESFOTÓZÁS VAGY E-SESSION

azaz

Ilyenek voltunk, mielőtt kimondtuk az igent!

Sok elkapott pillanatkép készül rólunk. Leggyakrabban mobillal, amin sok minden rajta van, de azért valami mindig hiányzik. Itt a „profi” kamerája előtt állva Ti rendezhetitek a képsort. Én mindenben segítek, tudással, tapasztalattal, kreativitással, tökéletes és modern technikai felszereléssel. Megtaláljuk a helyszínt, ahol, jól érzitek magatokat és jellemző rátok. Ez idő alatt belekóstolhattok a fotózásba, így ez egy lehetőség arra, hogy a nagy napon már szinte észre sem veszitek, hogy ti vagytok a lencse fókuszában!

KREATÍV FOTÓZÁS

Emlékszünk dédanyáink gyönyörű századfordulós műtermi képeire? Minden a helyén, mosoly, virág, ruha fodra gondosan elrendezve, még a fények is. A mi képeink a természetességre és a könnyedségre törekszenek. Viszont, amit át szeretnék venni a régi mesterek képeiből az nem más, mint az igényesség. Ezalatt elsősorban a hosszú évek alatt megszerzett fotográfiai tudásra és a technikai eszközökre gondolok.

Mikor?

A kreatív kép készülhet az esküvő napján. Az esküvő előtti órákban. Erre legalább két órát érdemes számolni. Előnyökkel és hátrányokkal is jár ez a választás.

Előnye, hogy az esküvő előtt már minden a helyére került, ruha, frizura smink, ekkor a legtökéletesebb, hiszen a nagy esemény előtt állunk néhány órával. Viszont az izgalom, a feszült tempó, a minden részletre való odafigyelés (még egy gondos rendezvényszervező mellett is) megtöri a fotózás varázsát.

A legideálisabb megoldás, ha a kreatív fotózást néhány nappal az esküvő után halasztjuk. Ekkor már mindenki kipihent és fényképezésre koncentrál.

Amennyiben rögtön az esküvő után a pár nászútra indul a kreatív képek elkészítésének meg kell előznie az esküvőt. Valójában a ruhák főpróbája is lehet ez az alkalom és a frizurán is változtathat közben fodrász.

A kültéri fotók elkészítésének az ideális időpontja nyáron a kora délelőtti vagy a késő délutáni órák. Ekkor a napfény nem süt olyan meredeken. Az ellenfényes képek elkészítésére ilyenkor nyílik igazán lehetőség. A vakus világítással különleges hatású képeket érhetünk el, de ehhez már a lenyugvó nap fényei a legideálisabbak. Ekkor már a hőmérséklet is kedvez a sminknek.

 

Hol?

Évszaktól és időponttól függetlenül ideális körülményeket a műterem tud biztosítani. Itt szabadon alakíthatjuk a fényt a stúdióvakuk segítségével. A műterem kedvez azoknak, akik szeretik, és jól viselik az objektívek kereszttüzét. Itt a hőmérséklet és a körülmények ideálisak, így a smink és a frizura is időt állóbb.

A külső helyszín mindig inspirációt ad. Mindenkinek lesz egy újabb ötlete, vidám jó hangulatú közös munka, amely kis csapattá szervez minket a fotózás végére. Jó, ha van segítség, egy vidám és kreatív barátnő vagy barát. Sokat lendíthet a fotózáson, ha akkurátus szempillantásaival átveszi vagy betölti a stylist szerepét. Természetesen annak sincs akadálya, hogy valóban, alkalmazzunk egy profi stylistot, aki figyel minden részletre. Bárki legyen is az irányító, kell, hogy egyen egy forgatókönyv, mert csak így lehet hatékonyan dolgozni és racionálisan gazdálkodni az idővel. Természetesen a közösen kialakított forgatókönyvtől menet közben el lehet térni a jobb végeredmény érdekében.

A forgatókönyv sarkalatos pontjai:

- helyszín kiválasztása, előzetes bejárása, előkészítése

- eszközök és a kép dekorációs elemeinek kiválasztása

- képek stílusának kiválasztása


Instagram / kattintás a képre

Instagram / kattintás a képre


ELŐKÉSZÜLETEK,

avagy az igen előtti pillanatok

Nekem, a fotósnak minden képemmel az a célom, hogy olyan tükröt tartsak a képeimen keresztül, ahol mindenki önmagát adja. Láttatni szeretném mindenki személyiségét, a kapcsolat minőségét, az esemény hangulatát. Az alkalmazott fotográfiai és technikai stílusom ezzel összhangban áll. A kis mélységélesség hatására az elmosott háttérben a személyek szinte lebegnek, csak érzékeltetem, a környeztet. A fények és színek megválasztása ebben a képi kiemelésben további segítséget adnak. Viszont az előkészületek helyszínének minősége és körülményei tovább emelik a kép hangulatát.

Eddig minden a mozdulat tudott volt, ami az objektív előtt történt. Arra törekedtünk közös erővel, hogy a függöny ráncaitól kezdve a ruha fodrain át, minden pontosan a helyére kerüljön a képen. Nem kis feladat ez a menyasszonynak, de még a vőlegény részéről is emberpróbáló!

Az esküvő előtti előkészület képei tükrözni fogják a pillanat feszültségét, izgalmát és különlegességét.

A sorozat befejező képkocái lesznek azok pillantások, amelyek megelőzik a szertartást. Innentől kezdve már csak át kell adni magatokat a ceremónia bensőségének, a fontos pillanatok megörökítése pedig az én felelősségem.

A SZERTARTÁS

A munkamódszerem ebben az esetben is, hogy minden kép, minden mozzanat és mindenki megörökítésre kerüljön, mégse látsszak az eseményen a kelleténél jobban. A ceremónia előtt gondosan tisztázom a templomban vagy a házasságkötő teremben a mozgás lehetőségét.

A ceremónia után készülhet a csoportkép, aminek a helyszínét már előtte kiválasztjuk. A helyszín kiválasztásnál alkalmazkodnunk kell a násznép létszámához: Fontos, hogy olyan helyszínt válasszunk, ahol mindenki úgy tud, majd elhelyezkedni a képen, hogy jól látsszon. Azért is fontos erre nagy figyelmet fordítanunk, mert ezt a kép gyakran előkerül majd családi összejöveteleken.

_SZA9982_1500x998.jpg

 

A FOLYTATÁS

 

 

Egy hosszú esküvői vacsora menüsoraiba remekül illeszkedő pillanatokat szerezhetünk a nap képeinek és az elkészült jegyes fotók kockáinak levetítésével. Projektorral a vetítővászonra kerülő képsort indíthatjuk a gyerekkori képekkel és más családi pillanatokkal. Majd a találkozást követő első közös mobilos képekkel. Gondoljunk rá, milyen jólesik kicsit felállni az asztaltól és egy pohár borral a kézben átsétálni a másik asztaltársasághoz és onnan lazán, fesztelenül végignézni ezt a pár perces úgynevezett same-day-edit slideshow-t.

Miután jókedvre hangoltuk a vendégeket kezdődhetnek a tánc, a lakodalom vidám fesztelen órái.

A hangulatos és villódzó fények minden percet megszépítenek. Ezekből az álló képkockákból villantanék fel párat, melyek technikájukkal és az elkapott pillanat varázsával reményeim szerint ugyanilyen emlékezetessé teszik majd ezt az éjszakát.

ÁRAK ÉS TECHNIKAI RÉSZLETEK

 

Minden megrendelés árának kialakítása egyedi módon történik.

Az árakat a munkaórák száma alapján alakítom. A munkára való kiérkezés, az eszközök kiszállítása majd visszaszállítása nem tartozik ebbe az időintervallumba. Tehát a munkával töltött nettó időt számolom, ami a munka helyszínére kiérkezéstől a munka befejezéséig tart. Természetesen, ha eközben a megbeszélés szerinti másik helyszínre kell átautóznunk, az bele fog számítani a fotózásra számított időbe.

A kidolgozott tartalmak és ezekre fordítható hozzávetőleges munkaórák együttesét moduloknak neveztem el, melyek támpontul szolgálhatnak a mérlegeléshez.

Az alakító tényezők:

-          Az esküvő helyszínére való eljutás költsége. Lehet ez Magyarországon vagy a környező országokban a megrendelő igénye szerint.

-          Alakíthatják az árat a helyszíni körülmények. Van olyan, legexkluzívabb esküvői helyszín, ahol a fényviszonyok szükségessé teszik, hogy négy digitális stúdióvakuval világítsam be a teret. Ezért szükséges lehet, hogy asszisztens segítségét is igénybe vegyem.

Amennyiben egy második fotóst is alkalmazunk ez már a legmagasabb árfekvést generálja.

DSC_3314.JPG

 

Technikai részletek:

Én magam is, ha nem szakavatott megrendelő vagyok, szeretem lemérni a munka mennyiségét és minőségét, annak érdekében is, hogy összehasonlítást tudjak végezni. A fotószolgáltatásban járatlanabbak mérőmennyiségként a leexponált képek darabszámát szokták számon kérni.

Így viszonyításul 700-800 kép kerül átadásra egy 10-12 órás „Esküvő csomag” alatt. De itt fontos elmondani, hogy egy jó fotóanyagot nem a leexponált képek száma határozza meg, hanem az elkészült anyag végleges minősége. Ehhez kell egy rutinos, képzett fotós, sok gondolkodás, a helyzetek jó felismerése és a felelősségteljes gyors döntés.

Az elkészült esküvői anyag kidolgozása maximum egy hét. Minden kiválasztott kép utómunkáit elvégzem. A kreatív képek retusálásához is szükséges ez az idő. Az elkészült anyagok a megbeszélés szerint kerülnek rögzítésre és a web galériában ismerőseitekkel meg is oszthatjátok. Amennyiben fotókönyv is készül majd, ez természetesen nem tartozik a fenti kidolgozási határidőbe. Azon megrendelések esetén, ahol a vetítés is a csomag részét képezi a levetített képek, még az este folyamán átadásra kerülnek.

Ha megnézitek a képeimet minden műfaj területén, és amennyiben közel áll a képi világunk, akkor ti magatok is megnyugtató választ kaphattok ezekre a kérdéseitekre.

A képeket az egyik legkorszerűbb digitális tükörreflexes géppel készítem, csúcs minőségű objektívekkel.

A munkát a rendszervaku mellett, négy darab, digitális stúdióvaku is segíti, melyek akár külső

helyszínre is kitelepíthetőek.

A munka megrendelésekor szerződést kötünk, melyben garantáltan szerepelnek a vállalás körülményei.

Természetesen a csomag ajánlatok támpontot kívánnak adni. A tartalmak szabadon alakíthatók, így az árak is közelíteni fognak egyedi módon minden megrendelő igényéhez.

Partnerek